Zoom image | View original size
Ons Dorp is a school building that got converted into different apartments. This particular one was designed for a family of four. The teacher’s lounge got remodelled into the bedrooms and the classroom into the living space. Due to its high ceilings, it was possible to create maisonettes, which lead for the whole family to be together, but still remain with a bit of privacy.  It meant that in the living area we could combine all five elements; kitchen, living room, dining room, play area for the children and work space into one. Storage is of essence when designing for a family with two young children, therefore as a result, furniture pieces were created under the stair cases that not only allowed for the children to put their toys, but also as a play and sitting area. Concrete floors and steel staircases kept the characteristics of the school but when combined with plywood, it resulted in a bright and warm interior. View more View full description
Share Share