Zoom image | View original size
This small school has just one class in each grade. Numata lies in a region of heavy snowfall, and because it is closed in by snow for the majority of the year, the aim of this project was to create a school that provides a compact yet diverse space focused on indoor activities for children. Excluding the south-facing, two-story classroom area, the entire building was designed as a one-story structure integrating a gymnasium and school building into a rectangular plan. The regular classrooms, a”Field of Light,” a library/PC space, and a gymnasium zone were arranged linearly in the north-south direction, creating a consecutive, deep configuration. The height and shape of the roof above these spaces was varied to give th building a distinct character, and the gymnasium was treated as a large classroom. View more View full description
Share Share