Zoom image | View original size
Haven is a pavilion that uses the memory of the place to create his own contemporary heritage. Stuck in the monolithic density of Aigues-Mortes, this installation contrast by its materiality, like an unexpected guest gently protecting the city. Haven is a place of serenity, withdrawal and tranquility. Nestled on the ramparts of Aigues Mortes, the pavilion hang the existing walls, creating an outgrowth based on a truncated volume. This shell of wood comes to marry the mineral materiality of place, like a reminiscence of ancient installations. The interior passage is intended as a space for contemplation and experimentation. The game of the differents cutted plans come to filter the light and provide an unexpected wood tunnel. Haven is visible by all from the outside but offers a more intimate and sensory experience on the inside. View more View full description
Share Share