Zoom image | View original size
Netherlands-based Hoogte Twee Architecten shared with us their project B(h)uis, a small pavilion built with PVC tubes. More images and architect’s description after the break. “Through the centuries architects have used small construction works to experiment with spaces of limited form, scale and extent, but also to experiment with material and details. As there’s a lack of well-equipped research laboratories, the research of material by architects focuses on potentials of existing (construction-) products in which mainly is sought for possibilities of improper use of materials. Our temporary residence is such an experiment. PVC tubes have inspired us to a design of a special object in which this material is no longer seen as a tube but as a hollow building stone. The material is researched by its spatial characteristics and escapes its standard application. The transparency in the along-direction and the fixed wall in the cross-direction determine the spatiality. View more View full description
Share Share