We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Wooden Box House / suzuki architects

Wooden Box House / suzuki architects

© Kenta Hasegawa              © Kenta Hasegawa              © Kenta Hasegawa              © Kenta Hasegawa              + 16

More SpecsLess Specs
© Kenta Hasegawa
© Kenta Hasegawa

Text description provided by the architects. A house-cum-office for the mother who runs a local hair salon, and for the father who works as a writer for 40 years.

© Kenta Hasegawa
© Kenta Hasegawa

On the first floor, there is a salon and a dressing/sleeping room in the back for the mother. When windows are open, wind goes through the large space under the eaves facing the town.

Floor Plan
Floor Plan
© Kenta Hasegawa
© Kenta Hasegawa

Lively activities arising here will add energy to the town. On the second floor, there is a writing/sleeping room for the father where he can enjoy the landscape of the next garden,  and a dining kitchen also serving as a buffer of the couple’s lives.

© Kenta Hasegawa
© Kenta Hasegawa

This architecture has a simple plan reflecting the couple’s lifestyles,  and wood over time gives the taste and warmth to architecture in various ways.

© Kenta Hasegawa
© Kenta Hasegawa

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Wooden Box House / suzuki architects" 27 Sep 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/774349/wooden-box-house-suzuki-architects> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.