Zoom image | View original size
A highly expressive modern glass pavilion to reinvigorate a traditional embassy compound In designing this new building within the Chinese Embassy compound to enclose an existing 25 x 10m in‑ground swimming pool, Townsend + Associates Architects have provided a place of reflection and beauty; a building that allows its users to bathe in light as well as water. “It’s all about the light and creating an energy efficient example of a building type that is notoriously energy hungry. To have an indoor swimming pool for Embassy families to bathe in light as they count out the laps or just splash about.” (Bruce Townsend, Architect) The building’s apparent simplicity belies its technical complexity. Housed within a tightly constrained site, the new building is unmistakably a modern insertion into the traditionally themed architecture of the site. Yet, through subtle reflection of colour and forms, the building acknowledges the traditional expressions of its neighbours. View more View full description
Share Share