the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Public Architecture
  4. South Korea
  5. METAA
  6. 2014
  7. Calmness Toilet / METAA

Calmness Toilet / METAA

  • 19:00 - 22 September, 2015
Calmness Toilet / METAA
Calmness Toilet / METAA, © Park Chan Bae
© Park Chan Bae

© Park Chan Bae © Park Chan Bae © Park Chan Bae © Park Chan Bae + 16

  • Architects

  • Location

    Incheon, South Korea
  • Architects in Charge

    Woo Euijung, young-b kim
  • Landscape Design

    Gawon
  • Area

    99.0 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

© Park Chan Bae
© Park Chan Bae

Text description provided by the architects. Urban park in the new town.

Cheongna District is in the process of organizing the frame of the new town in the site, where reclaimed the seashore. Due to this development plan, the existing region’s cultural, natural, regional and social conditions have rapidly changed, it has lost the region’s own identity and a dry urban landscape has been produced.

Site Plan 2
Site Plan 2

The urban park in Cheongna District is also approaching ordinary sectors by combining with new relations rather than the existing place context and focusing on the future relations and roles rather than the previous history.

© Park Chan Bae
© Park Chan Bae

Clam architecture as new place and background.

The site is a symbolic urban park situated in the center of the new town. We received a request for design when the park was in the midst of construction along with the surrounding apartments. The client asked us to position the toilet in the sector of the park with the concept of tradition and place one design in three places. As he asked, we planned a concept, which harmonize in three locations, doesn’t threaten the park’s environment and has a calm appearance as part of the background.

© Park Chan Bae
© Park Chan Bae

Invisible architecture. That is a considerably contradictory language and lets the background structuralize and define something. This can be an extremely passive architecture that doesn’t rely upon the power of architecture in architectural design.

Floor Plan
Floor Plan

Structural method of tradition and material.

For expressing calm and heavy mass, we emphasized the texture created by the depth and shadow of the louver and hid the vertically long skylight on the other side of the entrance in the louver for its completeness by only making the two entrances visible.

© Park Chan Bae
© Park Chan Bae

The two Japanese red cedar louvers that are 50 mm thick and 150 mm deep, are placed in a row, or they are freely arranged by being spaced two steps. Plus, the patterns of the OSB plywood and the shadow of the louver in the back of the louver create a calm atmosphere by expressing a monotonous, but deep elevation composition.

© Park Chan Bae
© Park Chan Bae

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
METAA
Office
Cite: "Calmness Toilet / METAA" 22 Sep 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/774073/calmness-toilet-metaa/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments