Zoom image | View original size
The building is located inside the Campus de los Desamparados in Orihuela, next to a lemon orchard. There, the conditions of light, lack of rain and heat are really extreme, exceeding 40º C during the summer months. Laboratories and departments are grouped by a structure of interspersed rings, which contain a system of semi-outdoor courtyards connected with each other at different levels. These rings are composed of three white plastic strips: the bottom one, in contact with the ground, is semi-transparent and porous, and lets you view the outside when you are sitting; the middle strip, very opaque and technical, leads the large volume of required facilities inside; and the last one, very diffuse, regulates the atmosphere and creates shadows, as a big cloud. View more View full description
Share Share