Zoom image | View original size
The experimental pavilion BOXEL was designed and realized by students of the architecture department during the last summer semester on the campus of the University of Applied Sciences in Detmold. The expressive design by Henri Schweynoch, which succeeded in an impromptu competition, creates a generous spatial scenery for presentations, concerts, events and gatherings on the campus. More images and information after the break. Within the digital design course, led by Prof. Marco Hemmerling, the students were not only asked to design a summer pavilion but also to construct and realize the design as a mock-up in scale 1:1, using digital design and fabrication tools. Against this background the digital workflow including parameters of production, construction and material became key issues of the further process. View more View full description
Share Share