Zoom image | View original size
The new class building of the Viège/Visp College of Further Education achieves a transformation in terms of context and enables the linking of the neighbourhood's schools, the creation of a training campus, and the integration of the future workshops and gyms. Associated with the new building, the former school playground becomes the benchmark public space of the campus. The new building's composition of volumes takes its cue from that of schools in the area, a dissected density facilitating its progression from a two-level volume to one of five levels. The typology references that of the 1960s building with its central distribution hall, yet radicalises it into a plan featuring three strata, the central layer serving both as distributive and group-work space. The transparency of the lightweight partitions allows this space to benefit from natural light. This typology inevitably exerts an impact on the pedagogical concept. View more View full description
Share Share