Zoom image | View original size
The client of this project, working in an advertising agency as a graphic designer, acquired a piece of land on a hilltop with a good view-then requested the design of a residence with airiness and openness. The exposed concrete finish wall with cedar form panel pattern and the galvanized steel panel of the building surface create a clear yet tranquil contrast, producing an orderly exterior appearance of the building. It is not possible to grasp the interior condition from the outside, except the part revealing the wooden structure of the building through a large opening. Inside of the wooden gate door is the entrance court enclosed by the reinforced concrete wall, greeting the owner with its indirect illumination at night. Art piece-like staircase in cantilevered steel frame is situated behind the entrance door. The soft diffused light coming down from the grating illuminates the court space next to the bathroom located at the inner part of the building. All the spaces on the ground floor, including private room and bathroom, are facing toward the inner courtyard. Front facade is accentuated by a piece of Stewartia monadelpha tree planted in the outer courtyard of the child room, standing as the symbolic tree of this residence. View more View full description
Share Share