Zoom image | View original size
Reiulf Ramstad Arkitekter, whose National Tourist Route was a finalist for the 2009 Building of the Year Awards, has recently been awarded first prize for an invited competition to design a mountaineering center.  Situated in Norway, the center possesses an expressive geometry that is an artificial interpretation of the site’s mountainous backdrop.   Covered in a uniform surface, the angularity of the form breaks the large mass into a more contextual and scalable entity.   The design intends to give the “existing house a special character that conveys the content with a unique and existing expression” giving the center of Åndalsnes a “one of a kind building.” More images after the break. All illustrations and photos courtesy of the architects.  Be sure to check out previously featured projects by Reiulf Ramstad Arkitekter. View more View full description
Share Share