Zoom image | View original size
It’s a plan of house serves as a guesthouse concurrently. The site is located in a quiet residential district since long ago, and borders on mountains on the east. The height difference between the site and front roads is about 2-3m. The approach to the ‘floating single-storied house’ is from the basement floor. The basement floor includes entrance, garage, service etc. The spaces for living and guesthouse are arranged in the floating 1st floor, and the roof floor consists of a roof terrace and a tiny ‘box’, which is placed in the roof garden. By making the most use of the environment and levels, even the low-rise house can own a 360°view from the roof.  The curve RC wall screen (t-180) flows from north to east. Stoneware tiles (90x1000) are vertically veneered on the wall, so as to shape the curve smoothly. To create technical lightness, hardware & cement combined-use open joints have been selected. View more View full description
Share Share