Zoom image | View original size
The client's requirement was for a pavilion to be connected to the main historic house causing the least visual interference with the surrounding parkland. The pavilion was for an indoor pool, and some space for fitness, service and leasure in a climate controlled space. The main house, an early 1900  liberty building had been renovated by the clients ten years previously. The main house ground floor sat 100 cm above the external ground and as such had little connection to the surrounding parkland.The client also desired a glass enclosed space attached to the main house to enjoy the view of  its natural surroundings. The previous renovation of the house included landscaping and the addition of a small artificial lake in the south corner of the parkland. On this basis and after an accurate topographic survey the following principles were adopted to create minimal visual impact, place the pavilion volume underground. View more View full description
Share Share