Zoom image | View original size
A minimal insertion into a densely wooded landscape, the Collector’s Pavilion provides the owners with an 8,000 sf private fitness space and vintage automobile gallery. On a gently sloping site in amongst a grove of trees, the pavilion slides into the topography - mimicking and contrasting the surrounding landscape with a folded roof plane that hovers over a board formed concrete base. The clients’ requirement for a nearby room to display a growing car collection as well as provide a remote area for personal fitness carries with it a series of challenges related to privacy and security. The pavilion nestles into the wooded site - finding a home in a small clearing - and merges with the sloping landscape. The building has dual personalities, serving as a private and secure bunker from the exterior, while transforming into a warm and inviting space on the interior. The use of indirect light and the need to obscure direct views from the public right away provides the client with adequate day light for day-to-day use while ensuring that strict privacy is maintained. This shifting personality is also dramatically affected by the seasons - contrasting and merging with the surrounding environment depending on the time of year. View more View full description
Share Share