Zoom image | View original size
The site is a small lot in a condensed urban neighborhood which consists of small town houses. The program was planned for a family with children. In planning D-house, the main design concept was planning a section for an urban townhouse in which the upper floor shifts away from the neighboring wall. This section enabled a space for an upper floor patio to be created. The patio acts as green room in the living quarters, and the bedrooms are arranged around it. The southern daylight that enters the patio deflects and lights both the upper and ground floors during the day. The public spaces on the ground are planned in an open plan layout. The Kitchen, Living Room and Dining Room are arranged parallel to the ground floor side yard. These spaces open to the exterior garden deck through the large window partitions, allowing both views and functional access. View more View full description
Share Share