Zoom image | View original size
The terrain of this building is located on the outskirts of tokyo, 15 minutes walk from the nearest station. The site is surrounded by roads on three of it sides, on the south side there is an intersection in T. This intersection is enclosed by private homes and resembles a “community garden”. A big double door in the southern part of the site connects the entrance of the building to this “community garden”. When both doors are opened it feels as though you are in a city cafe. To ensure the most efficient volume in this narrow site, the shape of the building is a simple rectangular parallelepiped. The windows of the second and third floor are as large as possible to provide a continuity between the interior space and the “community garden”, but the balcony protects the privacy of the residents. View more View full description
Share Share