Zoom image | View original size
The house was built in Katowice, Poland. The form and materials represent local traditions – of Silesian worker settlements featuring red masonry walls and asphalt-lined gable roofs. Moreover, local plans enforced traditional development, which was, however, ultimately transformed – to ensure maximum privacy, the ground floor was set parallel to the road for the building to isolate the backyard garden from the road, whereas the first floor was shifted at 90 degrees to overhang and penetrate the garden. The building has thus acquired two faces. Street-side, it is enclosed, inaccessible, raising the comfort of its residents, guaranteeing maximum intimacy. In turn, garden-side, it is full of glazed surfaces overlooking the environment. A living-garden is created under the ledge. On warm days, after removing the glass partitions, indoor space merges with the garden, the flooring transforms into grass.   View more View full description
Share Share