Zoom image | View original size
The house is located in a residential zone of Aveiro, in the northwest town center boundary. Its surrounding environment is characterized by heterogeneity of buildings, not always with a clear identity as a whole. Although with regards to deployments and distance there is some coherence. Appealing to some appeasement, there's a similar volumetric mimicry, keeping the typology of 4 fronts and removals to the lot boundary. Setting a visual balance between pairs contributes to an improvement of this urban quality. Thus, it draws up a very abstract volumetry, highlighted by the contrast of white walls and the volumes shadows, setting a single object, which integrates the experience spaces, but also an outbuilding and a garage. the most diurnal spaces meet on the ground floor, with a free relationship with the outside space, especially with the yard. The lobby surprises upon arrival. Imposing, it plays a pivotal role and leads to all compartments. It even acquires a scenic component, especially through the presence of a half height stairwell which coincides with stair's baseline. View more View full description
Share Share