Zoom image | View original size
This project involves the extension of a detached house at Trofarello, in a zone characterized by the presence of  many detached houses within small lots. At the old pitched roof was build a new volume intended to contain a bedroom and a small bathroom. The new space, completely made out of fir wood and faced with titanium zinc, does not fill the entire surface of the building below, but just a small part, having to respect the minimum distances from neighbouring buildings and streets. Therefore the structure of the new volume arises from these restrictions. It is a sort of container in rheinzink, leaning according to the slope of the old pitched roof: a house on the house. An internal staircase links it to the building below. The double seaming rheinzink coating completely wrap it, along the walls too, that open onto the two side terraces. Two strip windows connect the new volume with the outer space. View more View full description
Share Share