Zoom image | View original size
In the rural area north of Utrecht a compact recreation house has been realized. The house is constructed in wood and opens its façade with window shutters towards the green garden. The design has been realized by a special collaboration between Zecc and interior designer Roel van Norel. Zecc designed the basic concept of the house and then Roel van Norel has developed the plan all the way into the smallest detail and has built the house together with the contractor. The house has replaced an existing garden house, which foundation is reused and its existing contours were the starting point of the new house. The archetypal cottage is simple: a gable roof of stone slate, a chimney and a wood cladding of Western Red Cedar. The cottage blends into the landscape seamlessly by the natural use of the materials. The architectural drafting, interior design and its realization were in one hand. This has resulted in an unprecedented high level of craftsmanship. View more View full description
Share Share