Zoom image | View original size
This new single-family home is minimal in form and material, a modernist counterpoint to the colonial fabric of its Cambridge neighborhood. The building’s form masks outdoor living spaces from the bustling street and organizes rooms around specific views and direct access to the protected, back yard landscape.  Daylight washes through interior spaces that are organized around a figural stair connecting the first floor open living space, second floor bedrooms and studies, and a third floor master bedroom loft. The building gives shape to a conventional domestic program for a family of four and emphasizes a small footprint, both in terms of size and environmental impact:  it employs high efficiency mechanical systems, a high performance envelope, photovoltaic solar panels, and long life-cycle materials. View more View full description
Share Share