Zoom image | View original size
A new house has put down its roots in Turin. Its structure is in steel and it looks like a forest where trees are rooted in terraces with irregular shapes, ponds  are crossed by footings and lush gardens cover the roofs. The building has been thought as a living forest, a house on the trees like the houses children dream of and sometimes build. The project comes from the necessity of making a residential building to complement a block featured by lack of homogeneity and heterogeneous prospects. The aim of the project is both the construction of the block perimeter with a continuous façade and the making of a filter between the internal inhabited space and the streets. The project wants to create a flowing and smooth transition space to soften the  passage from the inside to the outside where the space is always enjoyable. The smooth and changeable transition is emphasized by a targeted use of the green and the building materials so to create a structure which is compact and distinct but also transparent, mutable and enjoyable. View more View full description
Share Share