Zoom image | View original size
A 55 meters, originally old and run down 1 bedroom, 1 bath apartment turned into a luxurious 2 bedroom, 1 bath and 1 guest toilet apartment with an open balcony overlooking the lush greenery of a quiet street just a stride down from the hot Basel square. Each cm. was carefully planned and thus the apartment includes no built walls except for a mere 1 meter wall. The rest of the space is cleverly segmented by specially designed cupboards (in which all electrical appliances are hidden) and glass walls. One of the main concepts of the design was a glass cube that segments the apartment space. This glass cube, both transparent and black glass, contains the "wet spaces" (bathroom and guest toilets). The entire guest toilet is a black cube and in it a smaller yellow cube which is dual-sided and connects it to the main bathroom. View more View full description
Share Share