Zoom image | View original size
Images have been unveiled of BIG and Heatherwick Studio’s design for Google’s Mountain View headquarters. The plan, submitted to city council today, proposes to redevelop and expand the company’s home office with a series of lightweight canopy-like structures organized within a flexible landscape of bicycle paths and commercial opportunities for local companies.  "It's the first time we'll design and build offices from scratch and we hope these plans by Bjarke Ingels at BIG and Thomas Heatherwick at Heatherwick Studio will lead to a better way of working,” says Google. “The idea is simple. Instead of constructing immoveable concrete buildings, we’ll create lightweight block-like structures which can be moved around easily as we invest in new product areas… Large translucent canopies will cover each site, controlling the climate inside yet letting in light and air. With trees, landscaping, cafes, and bike paths weaving through these structures, we aim to blur the distinction between our buildings and nature.” View more View full description
Share Share