Zoom image | View original size
The new building of the water management company Hidrobal is located in the industrial park of Calvia, in a corner plot next to industrial buildings and warehouses. The new headquarters will house offices and customer service areas of the company. The building is intended to recognize the place and establish a dialogue with its surroundings despite the fact that the its use has little to do with the usual ones in an industrial area. From the beginning of the design it was considered a compact volume, adjusted to the plot limits, hermetic and with similar finishes to those used on industrial buildings around. The next decision was to generate a void in the corner of the plot, with the intention of freeing a space from where the access to the building would be made. The customer service areas, meeting room and management offices are organized in direct relation to the entrance plaza. It is intended that the representative offices of the building enjoy certain privileges in terms of layout, type of openings and visual relationships between interior and exterior. These offices are related expressively with public space, building a filter between interior and exterior. This "membrane" or "thick facade" contrasts with the perimeter of the building not related to the entrance plaza that provides a solid and hermetic image. View more View full description
Share Share