Zoom image | View original size
The House This Victorian two storey house was dark and damp with a poorly constructed conservatory as the main source of light and link to the garden. The re design of the ground floor knocked the ground floor walls in the return to open out the kitchen into a new extended kitchen/ dining space. The layout maximises the South West orientation and allows both internal window seat and external covered areas to relate to the garden. The Form The form of the new build plywood structure is a series of interconnecting triangular plains. These plains are positioned to allow light deep into the plan as the sun moves across the house during the day. The plains are supported on a prefabricated plywood lattice structure supported off a glulam beam. The Structure 1. The plywood glulam beams support the first floor and are in turn supported using  a cruxiform steel column as the only structural steel used in the build. The junction between the two glulam beams was created using a simple lap joint between the beams with long screw connections. View more View full description
Share Share