Zoom image | View original size
The “Lockyer Residence” is a small, contemporary extension onto a post war house in Bardon, a heavily treed and hilly fringe suburb in Brisbane. The design looks to address two primary architectural issues, the first is about context and language, the second is about finding the “essence” of what is needed from an accommodation/ resource perspective in an effort to create a engaging but practical and economical outcome. The extension is essentially a “pod” added onto the end of a post war house which, while largely leaving the original house in tact, allows for the overall outcome to be reprogrammed. The architecture is unapologetic in its overt, contemporary nature that sits in stark contrast to the original. Notwithstanding this bold move, the original proportions and integrity of the cottage are left in tact to preserve the virtue of both. View more View full description
Share Share