Zoom image | View original size
The program aim to accommodate a place to leave for a four generation’s family. Two separated dwellings are created in the same building. They’re sharing spaces in between: the cave in the basement, the atelier on the ground floor and the upper terrace on the first floor. Those spaces provide privacy and acoustics qualities and in the same time, they allow crossing from a house to another. This building is settled in a narrow property in front of the sea. The volume organisation follows bioclimatic rules to take advantage of the environment. Density, south orientations, natural ventilation, geothermal energy taken from underground waterways and high level wall insulation are brought together to create an efficient building. The cross-laminated timber wall structure brings a pleasant wood atmosphere in the spaces. View more View full description
Share Share