Zoom image | View original size
A silent sculpture amidst calmnessHouse and Studio YC The building is situated in the center of the plot, respecting the limits for construction and plot ratio. The house rises as a single body. Its shape is influenced by physical and morphological conditions and by the program. The initial idea of the project is to expand the building up inside the parcel and surrounding existing treesin order to preserve the maximum possible trees; later the shape wasadapted to the program, to acquire the final setting. Building geometry is divided into five main bodies or pavilions (1. Entrance stair and craft room, 2. Kitchen, 3.Living room, 4.Suite, 5. Children’s bedroom) separated by patios and all connected by a central distributor that serves the different rooms. This central part is covered by a flat roof; from this central hall,the five spreads are covered with an inclination of 30º (from the center to the exterior – unlike conventional roofs), allowing the variation in height between each of the parties and creating an attractive volume. View more View full description
Share Share