Zoom image | View original size
The new school consists of a school building of ca 6500m², a sports-block of ca 2500m² as well as additional smaller buildings. The school is executed as a passive-house, thus becoming one of the largest passive-house buildings in Sweden and probably the largest passive-house school built in the country. The school utilizes the existing energy within the building generated from people and household appliances which then reduces the overall heating requirements of the building. Architecturally the school is sited as a backdrop to the centrally located park south of the building, filling one of the planned blocks of the future area of Kollastaden. On the north side of the school, a communal schoolyard is placed to connect the new and old school-building. The schoolyard is designed to be actively used by students participating in activities which support learning. There is parking, both for cars and bicycles, and zones for the school-taxi. View more View full description
Share Share