Zoom image | View original size
The client’s brief was simple and flexible, requiring a contemporary design for contemporary family life, creating communal spaces, but recognizing the needs for members of the family to have their own private spaces. The shape and the orientation of the site started to generate a unique building, creating a private retreat for the family to enjoy. Through the use of generous sized patio doors, inter connected balconies to all the bedrooms, and the careful use of flooring materials the house and the courtyard link together seamlessly. Proposals The scheme comprises of two wings, the first containing living and communal space and the second, containing the bedrooms and private spaces. A pool house forms the third boundary to a private courtyard. The house feels secluded due to the courtyard and the well-established trees surrounding the site, allowing the family to make the most of the southern aspect. From the street the house appears unassuming with a modest facade that acts as a barrier between public and private, whilst accentuating the relationship of the internal spaces connecting through to the courtyard, which forms the focal point to the home. View more View full description
Share Share