Zoom image | View original size
The slight rotation compared to the long volumes of the terraced houses and its polygonal form give the tower-like monolithic apartment building a stronger autonomy, thereby benefiting its relationship with the two neighbouring buildings on the other side of the street. This creates a village environment, an expanded street space towards which the building entrances are aligned. Local construction law permitted a loft, but only with great limitations. Since it was to be expected that the rooftop terrace would have the best exterior spatial qualities on the whole plot, it was impossible to do without those advantages despite the difficulties involved in a loft construction. So the unusual step was taken of initially using volume studies to find a satisfactory sculptural solution including a loft, before moving on to the interior organisation. View more View full description
Share Share