Zoom image | View original size
A wooden volume in line with the eastern façade – with a little more 2.85m high and 19m long – rests within a ceiling height of 5.15m and 11.75 in the front. Configuring a permeable space between the entrance and the back of the lot, the living room is the emptiness that results from this organization of the plan on this lot. The space is delimited – together with the eastern façade – by a wooden shelf that contains the library and a fireplace. This is the architectural design of Tetris House, located in São Paulo. The wooden Box on the lot shelters on the inside, the washroom, the stairs and the dining room, which opens entirely to the ample garden in the back, like an esplanade (terrace), looking from the inside in. (de dentro para dentro) The ceiling of this living room, a slatted wooden lining – creates a cozy, intimate sensation, contrasting with the spatial sensation of larger monumentality of the lot. The four bedrooms, including a master suite looking out to the garden in the back, are on the floor upstairs. View more View full description
Share Share