the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Israel
  5. Jacobs-Yaniv Architects
  6. 2012
  7. Family as a Community / Jacobs-Yaniv Architects

Family as a Community / Jacobs-Yaniv Architects

  • 01:00 - 23 October, 2014
Family as a Community / Jacobs-Yaniv Architects
Family as a Community / Jacobs-Yaniv Architects, © Yoav Gurin
© Yoav Gurin

© Yoav Gurin © Yoav Gurin © Yoav Gurin © Yoav Gurin + 21

    • Contractor

      Uri Tuval
    • Lighting

      S.T.Or
    • Joinery

      Klod
    • Sanitary Fittings

      Hezibank
    • Aluminum Openings

      Ya’ad Bergman
    • Swimming Pool

      Aquateque
    • Floor Finishes

      Negev
    • Furniture

      Tollman’s, Elite, Habitat
    • Kitchen

      Semel Kitchens
    • Rugs

      Itamar
    • Garden Furniture

      Ganim&Shoshanim
    • Aluminum Louvers

      Snapir
    • Wire Mesh Sculptures

      Koby Sibony
    • More Specs Less Specs
    © Yoav Gurin
    © Yoav Gurin

    Text description provided by the architects. Architectural planning and interior design for a house of 350 Sqm. Plot size 1000 sqm.

    The design of the house is based on 2 paths of thought - an architectural concept and an observation on the family as a community.

    © Yoav Gurin
    © Yoav Gurin

    Architecturally, our main goal was to allow as much as possible unrestricted flow between inside and outside, making the most of fresh air, garden views and natural day light. The ‘L’ shaped house, backing the street, wraps the garden and provides its inhabitants with privacy. It offers the possibility for each family member to pass freely from bedrooms and living areas directly to the garden on a joint path outside. While it allows freedom of movement, there is a clear view to the different parts of the house inside and out, which makes minding the children more relaxing and comfortable.

    Floor Plan
    Floor Plan

    Most of the house is on the ground with only a guest bedroom in the basement. The bedrooms are placed in the distance, directly in front of the entrance door, with a patio which bonds inside and out and acts as a subtle boundary between living and sleeping areas. It is a wide path, raised by a couple of stairs, providing comforting daylight all the day long.

    © Yoav Gurin
    © Yoav Gurin

    An intentional use of low key materials, and the design whcich backs the street, reflects the ideals of the clients who requested a high quality space, without standing out too much.

    © Yoav Gurin
    © Yoav Gurin

    View the complete gallery

    About this office
    Cite: "Family as a Community / Jacobs-Yaniv Architects" 23 Oct 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/557334/family-as-a-community-jacobs-yaniv-architects/> ISSN 0719-8884

    You've started following your first account!

    Did you know?

    You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.