Zoom image | View original size
This multi-use research and collaboration space was developed for students, faculty, and technical professionals in the Tech Square hub near MIT’s campus in Cambridge. Beaver Works, a joint center for MIT Lincoln Laboratory and MIT School of Engineering, serves as a work space and showcase where students and faculty develop and test ideas for incorporation into the National Defense portfolio. Along with a research lab, the space incorporates a café/lounge area, meeting rooms, and a prototyping shop, where affiliates can carry out design/build research projects. In addition to meeting the basic functional requirements of the project with fabrication facilities, Merge Architects utilized highly flexible custom design elements and multi-layered transparency to address the primary function of the space: to attract and retain innovative thinkers with an architectural language that enables collaboration between researchers, encourages serendipitous social encounters, and galvanizes creative thinking. View more View full description
Share Share