Zoom image | View original size
The Palmscher Park in Esslingen is a former army barracks from the late Wilhelmine era. It was transformed into a residential complex at the turn of the millennium and has become a very popular residential area thanks to its attractive hillside situation, only ten minutes walking distance from Esslingen town centre. When an agency moved out of a loft space at the short end of a two-storey block, a family with two small children sought to transform the site into their new home. An open and spacious living space with differentiated living zones and tantalising visual perspectives was created across 400 square metres. Now when a visitor enters the loft, a wide space opens up along a horizontal and vertical axis. The living area is only separated from the entrance area by an L-shaped filtering curtain. At the foot of the staircase a wardrobe is concealed behind a mirrored wall, reflecting Tom Dixon’s Mirror Ball infinitely back and forth. View more View full description
Share Share