Zoom image | View original size
The client owned a 35 sqm flat downtown Geneva, Swiss, that she wanted to refurbish anew. The commission to Freaks was to manage the largest living space possible within a pretty tricky and constraining existing setting. The concept is very clear and simple, by defining two equal stripes along the flat's length, one half is devoted to living space while the other half is gathering all equipments (bed/kitchen/toilets/bathroom/closet) in a row. All walls, ceiling, doors have been painted white, while the existing wooden floor received a dark blue resin. The separation between the bedroom and the kitchen as well as the towards the bathroom are made in transparent glass to catch the maximum of natural light. All woodwork have been realized in white face filmed plywood. The sconces are designed by Charlotte Perriand and the ceiling light is a master piece designed especially for the project by Dutch architect and designer Mathijs Cremers (zakenmaker.nl). View more View full description
Share Share