Zoom image | View original size
The VUW Campus Hub and Library Upgrade responds to today’s changing pedagogical environment and new trends for maintaining and disseminating knowledge. Recognising that learning and social functions are no longer separate, the project shifts the boundaries between secure and non-secure elements of the library creating a greater overlap with learning, social and recreational functions and meeting student expectations for on campus activities and amenities. Integral to the overall project is the provision of upgraded library facilities, social, teaching and study spaces, improved retail facilities, student social/health care and recreational facilities, as well as a central indoor and outdoor space of high quality. Within the wider context, the project addresses the need for a ‘front door’, improves the interface with Kelburn Parade and increases legibility in the circulation network of the overall campus. Importantly, by overcoming both the challenging topography and previously poor connectivity in this precinct, the project establishes a new focal point and heart for the Kelburn Campus: a hub around which social and learning activities can revolve. View more View full description
Share Share