Zoom image | View original size
This project is located in West Vancouver on a steep site with mature cedar and douglas fir to the west and an ocean view to the south. The house responds to these conditions by nestling itself into the hill while also projecting out over it to maximize views and connectivity to the landscape. Due to its proximity to the rugged and sloping creekside bank to the west, the house was subject to strict environmental and geotechnical conditions, including a required setback from the top of the bank that pushed the building's foundation eastwards. The resultant footprint was awkwardly narrow, so to gain back valuable space, a portion of the main and upper floor is cantilevered back out past the foundation, allowing the native creekside vegetation to grow up, under and around as an uninterrupted, wild, forest floor. View more View full description
Share Share