House of Integration / FORM | Kouichi Kimura

House of Integration / FORM | Kouichi Kimura

©  Takumi Ota©  Takumi Ota©  Takumi Ota©  Takumi Ota+ 24

Text description provided by the architects. This is the house for a young couple and their child.

The client had a longing for the traditional Japanese folk dwellings, and desired to take advantage of the surrounding bountiful idyll in the new house.

©  Takumi Ota
©  Takumi Ota

We planned in the center of the first floor a spacious foyer that functions as a semi-exterior area.

©  Takumi Ota
©  Takumi Ota

This space, which evokes relation between the DOMA (dirt floor) and ZA (habitable space floor) often seen in the old Japanese folk dwellings, is connected with the couple’s bedroom, child room, bathroom, and stairway to the second floor. It plays a role as the core of the flow line inside the house, and can be used in a variety of ways in accordance with the client’s needs.

©  Takumi Ota
©  Takumi Ota

The living room, dining room, and kitchen are laid out on the second floor.

We designed so that the line of sight is led by colors and lights when you go upstairs, to the idyllic scenery that spreads outside the opening.

©  Takumi Ota
©  Takumi Ota

The house, though it may be compact, integrates diversified and productive spaces produced by various materials and colors, in its minimal volume that blends in with the idyll.

©  Takumi Ota
©  Takumi Ota

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House of Integration / FORM | Kouichi Kimura" 16 Mar 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/53035/house-of-integration-form-kouichi-kimura> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.