All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Chile
  5. 57STUDIO
  6. 2012
  7. Rocas House / Studio MK27 + 57STUDIO

Rocas House / Studio MK27 + 57STUDIO

  • 00:00 - 25 July, 2014
  • Translated by Lorena Quintana
Rocas House / Studio MK27 + 57STUDIO
Rocas House / Studio MK27 + 57STUDIO, © Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

© Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG + 59

  • Architects

  • Location

    Zapallar, Chile
  • Category

  • Arquitetura

    Marcio Kogan + Renata Furlanetto + Maurizio Angelini + Benjamín Oportot + Natalia Rubio
  • Project Team

    Carlos Costa, Diana Radomysler, Laura Guedes, Maria Cristina Motta, Mariana Simas
  • Project Area

    460.0 m2
  • Project Year

    2012
  • Photography

    Fernando Guerra | FG+SG, Xilofor
  • Studio MK27 Team

    Carolina Castroviejo, Eduardo Glycerio, Gabriel Kogan, Lair Reis, Oswaldo Pessano, Samanta Cafardo, Suzana Glogowski
  • Landscaping

    Cristóbal Elgueta
  • More Specs Less Specs

Text description provided by the architects. Insertion of the project on the site. The implantation was designed as gentle as possible, in order to preserve the level difference of the site and the views. We created two side stone walls, like a programmatic box with the social and service areas of the house.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG
Sections F and H
Sections F and H

Ground Floor Plan Elevation Leste + Sections S Elevations Details + 59

Supported on this box, the upper level contains the private areas of the house, protecting the entrance, taking advantage of the programmatic box underneath to give shape to a terrace

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

The level difference between the living room and the pool allows one to see the horizon entirely and without interventions, both from within the house and from the outdoor area.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

The starting point for the project was to preserve the views of the site. The house becomes a "tray" to contemplate the horizon, allowing one to observe the ocean from all the main rooms.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

View the complete gallery

About this office
Cite: "Rocas House / Studio MK27 + 57STUDIO" [Casa Rocas / 57STUDIO + Studio MK27 - Marcio Kogan] 25 Jul 2014. ArchDaily. (Trans. Quintana, Lorena) Accessed . <https://www.archdaily.com/529130/rocas-house-studio-mk27-plus-57studio/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.