Zoom image | View original size
With the aim of creating a “vertical social community,” C.F Møller Architects and Brut won a competition to design a residential tower in Antwerp, Belgium. The 15,000 square meter building, which stretches 24 stories high, includes 116 homes, shops, offices and collective spaces. Apartments range from smaller suites for students to larger family units, and each group of similar apartments opens towards balcony spaces, creating “vertical mini-communities.” Through balconies, glass winter gardens and roof terraces, an additional 5,000 square meters of space are added. The architects describe the tower as incorporating an “inside-out perspective, where the social qualities of the building are a dominant driver for the design.” More on the design from the architects after the break. From the architects. C.F. Møller Architects and Brut have won the competition for a new residential and mix-use tower in the Nieuw Zuid area in Antwerp, with a proposal that redefines the residential high-rise as a vertical social community. View more View full description
Share Share