Zoom image | View original size
The project is on a site ​​10 meters wide by 26 long with a plan distributed from southwest to northeast in order to regulate temperature and natural light in the dwelling, both aspects aided by the two existing trees relevant in size on the site: A ficus to the south and a cedar on the north end. The property is set back five meters from the street for a garden and parking, it is also elevated one meter from the street level. To bridge this difference, we design a ramp as a straight path to the access to a main facade that consists of three elements: a concrete wall modulated 1.22 x 2.44 meters, punctured by holes of different sizes, these make the heavy wall conductive of air and light. Above the concrete wall, a volume projects topped by an undulating red brick wall and the remaining straight red partition wall. View more View full description
Share Share