Zoom image | View original size
The design of the house generates a perception of spaciousness well above the square meters of actual construction. Each one of the generated spaces follow the priority of extending the sight lines: the long entrance corridor that elongates through a linear garden outside; the long stairs that links the second level with the first one and continues towards the length of the swimming pool; every distributing zone visually reaching a perspective of the inner patio. The ample roof heights, as well as the design of ceilings emphasize the perceived spaciality, contributing to this factor also the strategic positioning of windows and skylights, which enhance natural light while blocking the not-so-engaging views of nearby built context and framing the better views of natural background. The simplicity of the exterior form reflects the inwardly attitude of the house: closed from the outside world, safely open from the inside. View more View full description
Share Share