All
Projects
Products
Events
Competitions

KCEV / Petr Hajek Architekti

KCEV / Petr Hajek Architekti

© Benedikt Markel © Benedikt Markel © Benedikt Markel © Benedikt Markel + 37

Vrchlabí, Czech Republic
  • Architects Authors of this architecture project Petr Hajek Architekti
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2014
  • Photographer Created with Sketch.
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Reynaers Aluminium
  • Architect in Charge

    Petr Hajek
  • Collaborators on the concept

    Helena Línová, Michal Volf
  • Collaborators

    Cornelia Klien, Andrea Kubná, Ondřej Lipenský, Helena Línová, Martin Prokš, Martin Stoss, Michal Volf, Jan Kolář.
  • Graphic Designer

    Kristina Ambrozová
  • Civil Engineer

    Jan Kolář
  • Geometry of the Shell

    Jaroslav Hulín
  • Portable Furniture

    Cornelia Klien, Martin Stoss
More Specs Less Specs
© Benedikt Markel
© Benedikt Markel

Text description provided by the architects. The KCEV (Krkonose Mountains Centre for Environmental Education) building is situated into a city park in front of the administration building of KRNAP (Krkonoše Mts. National Park). The building geometry is derived from the geometry of Krkonoše Mountains.

Exploded Axonometric
Exploded Axonometric

Every edge or slope on the building could be found in its real, natural topography. In between of the metal vectors, which represent the mountain ridges, there is growing sedum.

© Benedikt Markel
© Benedikt Markel

The new building is set apart from the existing one to create an entrance platform. This public space atmosphere is supported by fully glazed side wall through which it is possible to look into the building and indirectly become a part of an ongoing lecture or seminar inside of the building.

© Benedikt Markel
© Benedikt Markel

The building itself is energy efficient and should represent the ideas of the National park and preservation of nature. Main bearing structure and underground walls are made out of face concrete.

© Benedikt Markel
© Benedikt Markel

Inner partitions and furniture are made out of plywood. Design of furniture and dimensions of its basic parts are adapted for the size of plywood plates and because of that there are no wasted residues.

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Vrchlabí, Czech Republic

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "KCEV / Petr Hajek Architekti" 19 Jun 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/516085/kcev-petr-hajek-architekti/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.