Zoom image | View original size
The site is a rectangular lot whose sides are occupied by neighboring multi-story houses. As a result, the design challenges are to bring natural light to bottom floors and create a generous space for living within a small lot. We started the design by dividing up the program: circulation elements such as stairs and hallway on one side and main living functions on the other. Next, we proposed to fold the wall that divides the program to one side to solve the aforementioned challenges. By simply folding the wall towards one side, the circulation space is narrowed, thereby increasing usable spaces for the bedrooms on the top floors. The sloping surfaces generated by folding the wall diffuses natural light coming in from above, filling the interior with different lighting conditions as each hour passes. View more View full description
Share Share