All
Projects
Products
Events
Competitions

Attic Apartment Bled / Arhitektura d.o.o.

Attic Apartment Bled / Arhitektura d.o.o.

© Jure Goršič © Jure Goršič © Jure Goršič © Jure Goršič + 17

  • architects Authors of this architecture project Arhitektura d.o.o.
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2014
  • architects

  • location

    4260 Bled, Slovenia
  • Architect in Charge

    Boštjan Gabrijelčič
  • photographs

More Specs Less Specs
© Jure Goršič
© Jure Goršič

Text description provided by the architects. The attic apartment is situated in an old villa in Bled - a renowned spa town. It was designed for a family as their holiday home.

Floor Plan
Floor Plan

The apartment is an attic and its square meters yield less living space, so the family decided for an open plan configuration. The apartment was originally designed in the shape of cross-plan.

© Jure Goršič
© Jure Goršič

In the left and right wings there are children and parents’ bedrooms while the remaining space is occupied by entrance space, which is connected with bathroom, a central space with the kitchen and a living room.

Section
Section

The connecting element in the apartment is a large, 12-meter long light, which was designed so that it can be switched on throughout the entire length, or by sections, thus lighting only a section, e.g. the kitchen.

© Jure Goršič
© Jure Goršič

The open plan configuration solves the problem of lighting the central part of the apartment which lacks windows.

Section
Section

Furniture is custom made, designed specifically for this attic apartment, which was full of irregular shapes and variable heights. In this way the niches were all filled with fitted wardrobes and storage spaces, which at the same time visually smooth out the space. The furniture is white in order to create the illusion of greater space and light. There are also a few accents in oak wood, an element characteristic of this particular region. The wood gives the interior a slightly Alpine feel, as well as the wooden flooring, which appears slightly rustic.

© Jure Goršič
© Jure Goršič

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: 4260 Bled, Slovenia

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Attic Apartment Bled / Arhitektura d.o.o." 17 May 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/505812/attic-apartment-bled-arhitektura/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.