Zoom image | View original size
Five young design graduates based in Britain have recently won a competition to design an artist’s residency in the south-western region of the United Kingdom. Titled "The Observatories," these residences are split into two separate volumes: a study and a workshop. Artists will be able to live in the private back section of the study, which has a fold-out bed and necessary amenities. The workshop will be more open, allowing artists to teach and engage with the public. Both volumes are capable of rotating 360 degrees, giving residents a fresh frame of view, and facilitating interaction between these residents and passerby. The rotation mechanism is a steel base connected to the underside of each structure. This base has steel chasers fixed to it which fit into a steel track on the building's footing. These chasers turn within the track, allowing movement. An alternative design using ball bearings is also being considered. View more View full description
Share Share