All
Projects
Products
Events
Competitions

GP practice / LensºAss Architecten

GP practice / LensºAss Architecten
© Philippe van Gelooven
© Philippe van Gelooven
Tongeren, Belgium
  • Architects: LensºAss Architecten
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2013
  • Photographs photographs: Philippe van Gelooven

© Philippe van Gelooven © Philippe van Gelooven © Philippe van Gelooven © Philippe van Gelooven + 11

Text description provided by the architects. The client wanted a consultancy space at home. The farmhouse itself is a typical courtyard farm. In order to protect privacy, and also to avoid creating a door in the rather blank outer walls, we opted for a brick gate, behind which a contemporary framework was constructed internally.

Section
Section

© Philippe van Gelooven
© Philippe van Gelooven

The actual practice is a glass box, which is detached and separate from the barn. The barn, the old walls, earthen floor, clay work, and glass roof tiles form an extraordinary setting for a practice that wants to distinguish itself. From the outside, the practice is indicated by a subtly inwrought red cross – no more, no less.

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Tongeren, Belgium

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "GP practice / LensºAss Architecten" 26 Apr 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/499705/gp-practice-lens-ass-architecten/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.